Monday, August 20, 2012

İmam Bayıldı Tarifi





İmam Bayıldı Tarifi







Malzemeler :



  • 10 tane patlıcan


  • 500 gr. domates


  • 500 gr. soğan


  • Yarım litre zeytinyağı


  • İki diş sarımsak


  • Bir demet maydanoz


  • 25 gr. şeker


  • Tuz



Tarifi :



  • Patlıcanların iki başı kesilir.


  • Kenarlarında ikişer san­timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur.


  • Soyulan kısım dörde kesilir.


  • Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek­letilir.


  • Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.


  • Tepsiye dizilir. 


  • Soğan ayrı bir kaba doğranır.


  • Kalan zeytinyağı hafifçe kav­rulur.


  • Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.


  • Do­mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.


  • Pat­lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur.


  • Tuz, şeker, yarım limon sıkılır.


  • Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir.


  • Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.



Yemek servise hazır, afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment